Már 5 millió forinttól kérhető az uniós ingyenhitel

2017. november 14. 18:06    
nyomtatás
 
Immár a mikrovállalkozások is igényelhetik a kutatás-fejlesztési és innovációs célú nulla százalékos uniós hitelprogramot az MFB Pontokon, sőt ezzel összefüggésben 100-ról 5 millió forintra vágták az igényelhető hitel alsó korlátját - hívja fel a figyelmet az MFB közleménye. Ezzel párhuzamosan a kormány hivatalos pályázati oldalán egy másik közleményből az is kiderült, hogy 42,19 milliárdról 40,09 milliárd forintra csökkent a pályázati konstrukció keretösszege, forrásátcsoportosítások követeztében.


Módosította a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Fejlesztési Bank az európai uniós forrású, "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Hitelprogram" (GINOP-8.1.1-16) termékleírását, így holnaptól, azaz november 15-től az eddiginél is kedvezőbb feltételekkel kérhetik az MFB Pontokon a nulla százalékos hitelt a kutatási, fejlesztési és innovációs célú projektjeikre. A módosítások nyomán immár a mikrovállalkozások is élhetnek a kedvező hitel lehetőségével, és ezzel összefüggésben 100-ról 5 millió forintra vágták az igényelhető hitel alsó korlátját.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a közlemény szerint elmondta:

folyamatosan figyelik a vállalkozásoktól érkező visszajelzéseket, és ennek köszönhető ez a mostani módosítás, amely az igénylők valós igényeit veszik még inkább figyelembe.

A módosításoknak köszönhetően a hitelprogram keretében az innovációs láncnak a piachoz legközelebbi része kerül finanszírozásra, amikor a K+F+I tevékenység már üzletileg kezelhető kockázatot hordoz magában. A projektek keretében a kifejlesztett termékek, szolgáltatások, eljárások előállításához, gyártásához szükséges, a vállalkozás számára technológiai előrelépést biztosító eszközök, infrastruktúra beszerzése is tervezhető.

Az MFB Pontok hálózatának bővítésével az érdeklődők már 642 Ponton igényelhetik az uniós forrású hiteleket, illetve előzetes online hitelbírálati kérdőívet is kitölthetnek az mfb.hu weboldalon, ahol minden információ elérhető az MFB Pontokról és az európai uniós hitel- és kombinált hitelprogramokról.

Az új termékdokumentációk, valamint a friss módosításokat tartalmazó teljes lista ezen a kormány hivatalos pályázati oldalán megjelent közlemény linken keresztül is elérhető.

Az MFB Pontokon elérhető termékekről és a leghasznosabb tanácsokról egy októberi országos rendezvénysorozat alapján több cikkünkben is beszámoltunk:

2017.11.02 16:55 Banki hitelkiváltásra is jók az MFB Pontok termékei

2017.10.26 17:15 Sok buktató elkerülhető az MFB Pontokkal - Jövő kedden Debrecenbe látogatunk

2017.10.26 11:42 Újranyílt a hatalmas keretösszegű vállalati uniós KFI-pályázat

2017.10.24 15:06 Itt az idő az MFB Pontok termékeire! - Szerdán Pécsre látogatunk
2017.10.19 10:46 Akár 4 nap alatt is jóváhagyják az EU-s hitelt - Ma Kecskemétre látogatunk

2017.10.18 09:49 Közel hatezren kértek már visszatérítendő EU-pénzt - Ma Szegedre, holnap Kecskemétre látogatunk

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Széchenyi Kártya Program (x)

Másfél évtizede a vállalkozókért 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kiemelt privát banki tanácsadó
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium