Előfizetői tartalom

Még idén "ellövi" a hatalmas EU-keret bő felét a kormány

Portfolio
Úgy tűnik, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumra nem lehet panasz, ha a 2016-os gazdaságélénkítő lépések és a minél magasabb uniós kifizetések alapján vizsgáljuk a tárca lépéseit: a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint ugyanis még idén meghirdetik a 7 évre szánt 1200 milliárd forintnyi területfejlesztési (TOP) pályázati keret több mint felét, 662 milliárd forintnyi keretet. Ez összhangban van a kormány azon nyáron született döntésével, hogy még 2017 nyaráig az összes uniós pályázatot meg kell hirdetni, illetve nagyjából azzal is, hogy szeptember végén 650 milliárd forintos keret meghirdetését vetítette előre a tárca. Igaz akkor azt is jelezték, hogy az első pályázatok szeptember vége-október eleje körül megjelenhetnek és a most közzétett pályázati menetrendben is minden felhíváshoz októberi meghirdetési dátumot rendelnek, noha már novembert írunk.

Megjelent a legfrissebb Magyar Közlönyben az 1811/2015 számú (XI. 10.) kormányhatározat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 2015. évre szóló éves fejlesztési keretéről (éfk), amelyre régóta várt a pályázati szakma, hiszen az első pályázati felhívásokat az Operatív Programot kezelő nemzetgazdasági tárca már szeptemberre ígérte. Ehhez képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés