Előfizetői tartalom

Felfedte terveit a kormány: csalódás érheti a cégeket

Portfolio
A napokban megjelent a közép-magyarországi régió még idén megjelentetni tervezett uniós pályázatainak menetrendje, amely összesen 70,3 milliárd forintnyi forráshoz rendel dátumot. Ebből azonban mindössze 16 milliárd forintot tesznek ki azok a pályázatok, amelyekben a mikro-, kis és középvállalkozások elindulhatnak, azaz sokak számára ez csalódással felérő hír lehet . Ráadásul a táblázatban jelzett menetrend sok esetben biztosan nem tartható, hiszen már túl vagyunk a leírt hónapokon. A VEKOP Éves Fejlesztési Kerete egyúttal azokat a forrásokat is bemutatja, amelyek más, sokkal nagyobb keretösszegű EU-s Operatív Programok forrásaihoz adódva együtt alkotják egy-egy országos kihatású pályázat forráskeretét. Ezeknek a "betársuló" VEKOP-forrásoknak az összege számításaink szerint 81,3 milliárd forint, amelyeknek töredéke, mindössze néhány milliárd forint érhető majd el a vállalkozói réteg számára, már kiírt, vagy később kiírandó pályázatok formájában.

A napokban jelent meg az a kormányhatározat (1786/2015.), amely két hónappal az év vége előtt végre bemutatja azt, hogy a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban (VEKOP) idénre mikor és milyen keretösszegekkel tervezik meghirdetni az EU-s pályázatokat. Az alábbi táblázatos formában bemutatott összegzésből kiderül, hogy a VEKOP 8 prioritására idén összesen 70,3...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés