Előfizetői tartalom

Akár 50 milliós hitelhez kérhetnek támogatást a megszorult tehén- és sertéstartók

Portfolio
Miután a hét elején a Széchenyi Forgóeszközhitel igényelhető felső határa 50 millió forintra duplázódott, szerdán megjelent egy földművelésügyi miniszteri rendelet, amely a bajban lévő tehén- és sertéstartók számára kínál átmeneti támogatást az akár 50 millió forintnyi felvehető Agrár Széchenyi Folyószámlahitelükhöz. A segítség csak azokhoz az új hitelkérelmekhez jár, amelyeket mától december 31-ig benyújtják, a segítség pedig 100%-os kamattámogatást, kezességi díjtámogatást, illetve költségtámogatást jelent.

A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg a földművelésügyi miniszter 66/2016. (X. 12.) FM rendelete "az egyes kedvezőtlen piaci helyzetben lévő agrárgazdasági ágazatok részére az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók keretében nyújtott átmeneti támogatásról" címmel. Ennek lényege, hogy a tejhasznú tehéntartással, illetve sertéstartással foglalkozó, kis- és középvállalkozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés