Előfizetői tartalom

Itt a titkos terv a szűkebb Európai Unióra

MTI
|
Portfolio
Úgy tűnik, nem hasalt el, csak a nyilvánosság megkerülésével folytatódik a németek és a franciák azon terve, hogy egy szűkebb és szorosabb európai integrációt hozzanak létre a mostani EU keretein belül. A francia gazdasági miniszter ugyanis egy hétfői belgiumi diákfórumon azt vázolta, hogy az EU újraalapító szerződését két éven belül meg kellene alkotni, miután 2017-ben túl leszünk a francia és a német választásokon. Emmanuel Macron javaslata szerint ez az új alapszerződés az életszínvonalban és gazdaságilag egymáshoz közelebb lévő, erősebb uniós országokat foglalná magába és azzal indokolta a javaslatot, hogy ha nem teszünk semmit, akkor Európa, illetve az eurózóna szétesik.

Az "európai álom" továbbélése érdekében az Európai Unió újraalapító szerződésének két éven belüli létrehozását javasolta Emmanuel Macron, francia gazdasági miniszter - számolt be a belgiumi Brugge-ben tartott diákfórumon elhangzott kijelentésekről az RTBF belga közszolgálati televízió hétfőn. Macron szerint 18-24 hónapon belül el kell készíteni egy új európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés