Előfizetői tartalom

Még jobban megnyitja a pénzcsapot idén a kormány

Vízi Ildikó
Összesen 70 milliárd forinttal emelte meg az idén meghirdetendő uniós gazdaságfejlesztési pályázatok keretösszegét a kormány, legnagyobb mértékben a vállalkozásoknak szóló támogatások terén - derül ki a Portfolio vizsgálatából, amelyben összevetettük a friss kormányhatározatot a szeptember elején közzétett menetrenddel. Vizsgálatunk szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) az eddig ismert menetrendhez képest 10 új pályázati felhívás várható. Rákossy Balázs, a GINOP-ot is koordináló Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes államtitkára azt jelezte a Portfolio-nak, hogy az idén meghirdetendő pályázatok keretének megemelése két okkal függ össze: "a piaci igényeknek leginkább megfelelő pályázati kiírások szülessenek és az európai uniós forrásokkal nagy lendületet adjunk a magyar gazdaságnak".

A legfontosabb változások. A minap jelent meg a GINOP új éves pályázati meghirdetési menetrendje, azaz az Éves Fejlesztési Kerete (ÉFK), így a kormány hivatalos oldalán elérhető eddigi menetrendet összevetettük az 1574/2016-os számú, október 19-én megjelent kormányhatározattal. Ebből a vizsgálatból jött ki az, hogy összesen 70,6 milliárd forinttal, 2327,4 milliárdra megemelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés