Előfizetői tartalom

Pénzhiány miatt törölhették az M1-M7-es kiszélesítési tervét

Portfolio
Előbb eldöntötte a végleges közútfejlesztések országos listáját a kormány, majd pár napra rá "hozzácsapta" néhány kiemelt budapesti beruházás előkészítését, utóbbiak közül viszont csak az M1 és M7-es autópálya kiszélesítési tervét törölte néhány nappal ezután - ez történt az elmúlt két hétben a 2400 milliárd forintos fejlesztési listával. A furcsa változtatásokat aztán zavaros közleményben magyarázta meg a kormány, amelyből az hámozható ki, hogy lényegében hazai költségvetési források hiánya miatt törölték az M1-M7-es kiszélesítési tervét.

A Miniszterelnökség által kiadott magyarázat szerint idén a korábban előkészített közútfejlesztési projektek nagy számban megvalósítási szakaszba jutottak, illetve jutnak majd, ezért a kormány áttekintette az ezekkel kapcsolatos döntéseit. Ennek eredményeképpen született meg - a Magyar Közlönyben július 15-én megjelent - a Magyarország rövid- és középtávú közútfejlesztéséhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés