Előfizetői tartalom

Akár félmilliárdot is beletolhatnak egy cégbe az új állami programból

Portfolio
A befektetésre kiválasztott cégek legalább 9, legfeljebb 500 millió forintnyi kockázati tőkejellegű támogatást kaphatnak kizárólag a közép-magyarországi régión kívüli projektekre - többek között ez derül ki a 30 milliárdos, uniós pénzből induló állami kockázati tőkeprogram minap megjelent termékdokumentációjából. A januártól induló Nemzeti Technológiai és Szellemi Tulajdon kockázati tőkeprogram mögötti alapot a Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. fogja kezelni és a cégek életszakasza alapján háromfajta célcsoportba fektethet majd be. A korábbi jelzések szerint a Magyar Fejlesztési Bank 20 milliárd forintnyi további forrást ad majd a programhoz, így végülis 50 milliárdos programról beszélhetünk. Az alábbiakban csak az anyag néhány fontosabb információját foglaljuk össze.

Közzétették a 30+20 milliárdos állami kockázati tőkealapra vonatkozó termékdokumentációt, amely szerint a 30 milliárdos keretből az Alapkezelő az alábbi három csoportba tartozó befektetéseket hajthat végre a Tőkeprogram keretében: inkubációs (pre-seed) Befektetések: az inkubációs életszakaszban történik az ötlet fázisban lévő elképzelések üzleti tartalommal való...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés