Előfizetői tartalom

Hatalmas lehetőség az új K+F pályázat - Lássuk, mire jó!

Portfolio
Kedden tett közzé egyszerre három kutatás-fejlesztési és innovációs EU-s pályázatot a kormány 71 milliárd forintos keretösszeggel, amelyek közül a legnagyobb, 50 milliárd forintos GINOP 2.1.1. kódszámú kiírás nagyon sok cég - akár nagyvállalat - fantáziáját is megmozgathatja. Váczi Dávid, a Budapest Bank EUBázis 2020 projektiroda szakértője úgy látja, hogy a vállalkozások széles körének szóló felhívással talán az eddigi legösszetettebb pályázati kiírás született meg. Meglátása szerint ez, megfelelő szakmai ismeretek birtokában a vállalkozások igen széles körében ad lehetőséget a pályázásra, egyedi igényekre szabott projektek összeállítására. Éppen ez, a sokféle lehetőség támogathatósága az, ami miatt Boros Áron, az OTP Hungaro-Projekt Kft. ügyvezetője azt valószínűsíti: már az október 31-i első pályázati szakasznál kimerülhet a teljes pályázati keret.

Máris kimerülhet a teljes keretBoros Áron azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy annyi projektet adnak be rövidesen a pályázók, hogy az új 7 éves uniós ciklus teljes keretét le lehet kötni már az első pályázati szakasszal. Ez viszont azt eredményezné, hogy onnantól csak egy esetleges átcsoportosításban bízhatnak a pályázók, amire 2016 második fele, de inkább 2017 előtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés