Előfizetői tartalom

Két csőből ömlik az EU-pénz - mixeljük össze

Portfolio
A Strukturális Alapokból finanszírozott, kapacitásépítést támogató kutatás-fejlesztési pályázatok jó alapot teremtenek a hazai szereplők számára, hogy a Horizont 2020 programban nemzetközi szinten is versenyképes projektekbe kapcsolódjanak be - hangzott el tegnap a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és az Európai Bizottság "Stairway to Excellence" közös rendezvényén Budapesten. A konferencián a Strukturális Alapok és a Horizont 2020 források felhasználási lehetőségeiről is szó volt gyakorlati példákon keresztül. Továbbá külön beszélgettek a résztvevők az eddigi tapasztalataikról, illetve a Horizont 2020 programban való sikeresebb magyar részvétel és a kombinált forrásfelhasználás lehetőségeiről.

A rendezvény fő mozgatórugója az volt, hogy a hazai kutató-fejlesztő közösségeknek fel kell készülnie a 2020 utáni időszakra, amikor már jóval nagyobb mértékben kell majd támaszkodniuk a közvetlenül Brüsszelből elnyerhető innovációs keretprogram-forrásokra. Pozitív példaként elhangzott, hogy mind az uniós finanszírozású Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés