FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

A magyar közbeszerzések 60 százaléka gyanús

Portfolio
Az uniós közbeszerzési adatbázisban megjelenő magyar közbeszerzések csaknem 60 százaléka valamilyen szempontból gyanús beszerzésre ad okoz - mutat rá az az új webes adatbázis, amely a közelmúltban indult, a legfrissebb kiírásokat is tartalmazza, összesen pedig közel 15 ezret az elmúlt bő két évből. A Red Flags névre hallgató felület a nevéből adódóan kis piros zászlókkal jelöli meg azokat a beszerzési hirdetményeket, amelyek a vizsgált 40 indikátor legalább egyike alapján kockázatosnak tekinthetők, és így fokozottabbak náluk a korrupciós kockázatok.

Az Európai Bizottság, a Miniszterelnökség és a Transparency International Magyarország által szervezett "Csalás elleni és a korrupcióellenes intézkedések" konferencián hangzott el Martin József Péter, Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatójának előadásában a "Red Flags" kifejezés. A "RED FLAGS", olyan informatikai eszköz, amelyet a Transparency International...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés