Kazáncserét tervezel? Itt az állami ingyenpénz

2017. március 9. 10:50    
nyomtatás
 
Júniustól lesz elérhető a lakosság számára az Otthon Melege Program keretében a lakóépületekben illetve társasházi lakásokban található gázkazánok és gázkonvektorok cseréjének támogatása - jelentette be Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár. A pályázat keretösszege összesen 3,5 milliárd, melyből egy-egy lakóépület maximum 40%-os támogatási intenzitás mellett maximum 700 ezer forintot igényelhet.

Az EU-s pályázati szabályokról és a fejlesztéspolitikai döntések hátteréről szó lesz a Portfolio Uniós Források 2017 című konferenciáján március 23-án. További részletek:A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít Magyarország 2017. évi központi költségvetéséből a lakóépületek illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítésére. A legújabb alprogram célja a lakóépületekben illetve társasházi lakásokban található gázkazánok és gázkonvektorok cseréjének támogatása - olvashatjuk a kormány hivatalos oldalán megjelent közleményében. Kazáncserére már korábbi években is volt lehetőség, nyílászárók és háztartási gépek cseréje mellett.

Fontos azt megjegyeznünk, hogy az Otthon Melege Program és az MFB Lakossági Hitelprogramja egymástól teljesen független támogatási konstrukciók, melyről február végén már írtunk bővebben. Az Otthon Melege Program forrását a 2017. évi költségvetés biztosítja, míg a nullaszázalékos uniós hitelprogramok EU forrásból biztosítanak hitelt a lakosságnak. Az uniós hitelprogramok részleteiről korábbi cikkünkben számoltunk be.

A pályázat forrása


A rendelkezésre álló keretösszeg 3,5 milliárd forint, melyet a kormány a 2017. évi költségvetésből biztosít.

A forrás elosztása

Kazáncserét tervezel? Itt az állami ingyenpénz


A pályázat részletei


 • A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 40%-a, de maximum 700 ezer forint.
 • Az elszámolható költségek nem haladhatják meg a fejlesztéssel elérhető energia-megtakarításra vetített 350,- Ft/kWh/év fajlagos költséget.
 • A pályázatra kizárólag magyar adóazonosító jellel rendelkező, cselekvőképes, nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot, azzal a feltétellel, hogy a beruházással érintett ingatlanban a pályázónak tulajdonjoggal kell rendelkeznie.
 • Nem nyújthat be pályázatot az, akinek lejárt esedékességű, 60 napot meghaladó adó- vagy adók módjára behajtható köztartozása áll fenn.
 • A pályázat keretében a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott), a pályázó magánszemély tulajdonában álló lakóépületek illetve egyedi fűtési rendszerrel rendelkező társasházi lakások energetikai felújítására igényelhető támogatás.
 • Csak olyan épület fűtéskorszerűsítésére lehet pályázatot benyújtani, amelynek nincs állékonysági problémája a fejlesztés előtti állapotban, és erről a pályázónak a pályázat benyújtásakor a pályázati adatlapon nyilatkoznia kell.
 • A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával lehetséges 2017. június 06. 8:00 órától.
 • A pályázatbenyújtó felület ide kattintva érhető el.


Támogatható tevékenységek


 • a hőtermelő berendezések cseréje új kondenzációs gázkazánra,
 • a hőtermelő berendezések cseréje új gázkonvektorokra,
 • a meglévő fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának korszerűsítése szükség szerinti kialakítása,
 • a járulékos munkálatok (kéményátépítés/kialakítás, fűtési- és használati melegvíz ellátó rendszer átalakítás, vezérlés kialakítása)
 • és energetikai tanúsítás/számítás, tervezési, engedélyeztetési és egyéb, átvétellel kapcsolatos szakhatósági költségek, a tulajdoni lap költsége.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium