Előfizetői tartalom

Kinyitja a banki karantén ajtaját a kormány: felpöröghet az MFB

Portfolio
Egy januári GVH-bírság és a hatályos közbeszerzési törvény együttese miatt sok nagybank nem indulhatott eddig számos közbeszerzésen, de a tegnap este megjelent igen kacifántos kormányhatározat részben felmentést ad ez alól. A friss jogszabály lényege, hogy a Magyar Fejlesztési Bank által kiírt, az MFB Pontok bővítésére, illetve egyéb pénzügyi közvetítői szolgáltatásokkal kapcsolatban kiírandó közbeszerzéseken már elindulhatnak a bírsággal sújtott kereskedelmi bankok is, így tehát az MFB a visszatérítendő uniós pénzügyi eszközök elosztási hálózatának kiépítésében és a források elosztásában jelentősen fel tud majd gyorsulni.

A legfrissebb Közlönyben megjelent kormányhatározat (1492/2016.) szerint a verseny érdekében a kormány a Magyar Fejlesztési Bankot felmenti a "Szolgáltatási szerződés 'MFB Pont' elnevezésű értékesítési pontok kialakítására és üzemeltetésére, továbbá kiemelt közvetítői és pénzügyi közvetítői szolgáltatások nyújtására" tárgyú közbeszerzési eljárás törvényi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés