Megemelhetik a nulla százalékos uniós hitel keretét

2017. június 16. 08:39    
nyomtatás
 
A korábban 40-ről 70 milliárd forintra emelt nulla százalékos uniós hitel keretösszegét várhatóan megemelik a több mint dupla ekkora pályázói igény miatt - írja a Világgazdaság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott tájékoztatás alapján. A cikk alapján egyelőre továbbra sem tudható, hogy a tavasszal jelzett elhalasztás után pontosan mikor fognak megnyílni a munkahelyi képzési uniós pályázatok.A tavaly májusban 40 milliárd forintos keretösszeggel elindult nulla százalékos uniós hitel (GINOP-8.3.1.-16) konstrukcióra összesen 144 milliárd forintnyi igény érkezett az idén március közepi hirtelen leállításig, miközben idén tavasszal "csak" 70 milliárd forintra emelték ennek keretét, de most vizsgálja az intézményrendszer a további keretemelést - derül ki a cikkből. A nullás hitel konstrukcióról, a vonzerejéről korábban számos cikkben írtunk, például itt.

A kkv-k (GINOP-6.1.6-17), illetve a nagyvállalatok (GINOP-6.1.5.-17) számára meghirdetett munkahelyi képzési pályázatok megnyitását elhalasztotta az Irányító Hatóság a felhívások felülvizsgálatáig és pontosításáig, mert korábban nagyszámú érdeklődés futott be. A cikk az NGM tájékoztatása alapján most csak ezt a jelzést ismétli meg, nincs benne konkrét jelzés arra, hogy pontosan mikor fognak megnyílni a pályázatok. A képzési pályázatok akkori tartalmáról, szabályrendszeréről áprilisban részletesen írtunk.

A 21,52 milliárd forintos keretösszegű nagyvállalati képzési pályázat (GINOP-6.1.5.-17) eredetileg már május 3-án megnyílt volna, a 19,04 milliárd forintos keretösszegű, kkv-knak szóló pályázat (GINOP-6.1.6-17) viszont csak június 30-án. Az Irányító Hatóság azonban már április 26-án jelezte egy közleményben, hogy a nagyszámú ügyfélérdeklődésre és a felmerülő szempontokra tekintettel átdolgozás miatt elhalasztja a megnyitást.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium