Előfizetői tartalom

Elárulta a kormány, hogy miért nem akar brüsszeli vizsgálódást az EU-pénzeknél

Portfolio
Az az egyik legfőbb ellenérv az Európai Ügyészség felállításával szemben, hogy "egy Magyarországon történt bűncselekményről olyan tanács is dönthetne, amelynek nem tagja a magyar ügyész" - ismertette a magyar kormány elutasító álláspontjának egyik központi elemét a Magyar Hírlapnak Kecsmár Krisztián. Az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára összességében úgy érvelt: nem lenne hatékony az Európai Ügyészséggel felálló rendszer, "hiszen nem megfelelő szinten kezelné a döntéshozatalt".

A múlt pénteki máltai igazságügyminiszteri találkozón kiderült: míg 17 uniós tagállam támogatja az Európai Ügyészség felállítását, addig az EU-pénzek nagy haszonélvezőjeként például Magyarország és Lengyelország kimaradna az új rendszerből. Két (nem áthidalhatatlan) magyar indokot írt meg a Bruxinfo a témában és ezeket fejtette ki jobban most az államtitkár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés