Varga kiakadt, kirúgások is jöhetnek

2017. május 19. 09:08    
nyomtatás
 
"Ennek talán személyi következményei is lesznek majd" - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorának felvételén - írja az index.hu. A napokban derült ki, hogy a Vállalkozz itthon, fiatal! program pályázói még egy forint támogatást sem kaptak, ezért belső vizsgálatot rendelt el a miniszter. A botrány kapcsán felgyorsultak az elbírálások és már körülbelül 60 szerződést meg is kötöttek.


A Vállalkozz itthon, fiatal! elnevezésű programot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. közösen indította be tavaly. A támogatások keretében a fiatalok képzést, illetve szakmai tanácsadást kapnak üzleti tervük összeállításához, az elfogadott tervvel rendelkezők pedig 3 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak.

A napokban derült ki, hogy a pályázók több hónapja fizetik a járulékokat a pályázat miatt alapított cégük után, pedig be sem tudták indítani a vállalkozásukat a beígért induló tőke hiányában, hiszen az NGM alá tartozó irányító hatóság fél év alatt egyetlen pályázatot sem bírált el.

A lap szerint a miniszter is a sajtóból tudta meg, hogy sokat késnek a kifizetések, és nagyon felháborodott. "8-9 hónapja érdemi bírálatok nem történtek annál a két intézménynél, akiknek az lett volna a dolguk, hogy a beérkezett pályázatokat elbírálják" - mondta. A miniszter szerint a botrány legalább abból a szempontból jó volt, hogy felgyorsultak ezek a pályázati elbírálások és már körülbelül 60 szerződést meg is kötöttek.

A miniszter arról is beszélt, hogy a botrány kirúgásokhoz is vezethet. "Nyilván meg kell várnom a belső vizsgálatnak az eredményét, de ezek után, én azt hiszem, hogy ennek talán személyi következményei is lesznek majd" - mondta.

Címlapkép forrása: MTI Fotó, Marjai János

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium