10 éve nem történt ilyen a magyar tőzsdén Percről-percre

2017. augusztus 11. 17:45    
nyomtatás
 
Nagy nyomás alatt voltak a tőzsdék, ami nagyrészt az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti feszült viszonynak volt betudható. Ennek eredményeképp a befektetők a menekülőtermékek felé fordultak, így az arany árfolyama idei csúcsdöntésre készül, a japán jen pedig erősödik a vezető devizákkal szemben. Volt jó hír is pénteken, az OTP 10 000 forinton zárt, miután erős negyedéves számokat tett közzé.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az OTP-re figyelt mindenki 2017.08.11 17:45

Pénteken a BUX értéke gyakorlatilag nem változott a csütörtöki záráshoz képest. Ez elsősorban az OTP jó teljesítményének volt köszönhető, a bankpapír árfolyama ugyanis 0,7 százalékot erősödött, így 10 000 forinton zárta a kereskedést. Erre egyébként utoljára 2007 szeptemberében volt példa. A befektetők elsősorban az erős második negyedéves számoknak köszönhetően vásárolták a vállalat papírjait. A Mol árfolyama 0,8 százalékot, a Telekom árfolyama 0,4 százalékot csökkent viszont, míg a Richter árfolyama nem változott az előző záráshoz képest.

Egy helyben a magyar tőzsde 2017.08.11 15:28

A nemzetközi hangulat továbbra is pesszimista, a magyar tőzsde nem mozdul a délutáni kereskedésben, mérsékelt pluszban van a tegnapi záróárhoz képest. A blue chipek árfolyama vegyesen alakul, az OTP- és Richter-papírok árfolyama 0,3 százalékot emelkedett, a Mol részvényeinek árfolyama 0,3 százalékot esett, a Telekom-papírok árfolyama 0,6 százalékot esett.

A BUX-tagok között az Appeninn-papírok árfolyama emelkedik ki, közel hat százalékot emelkedett, az elmúlt három napban pedig 18 százalékot. A megnövekedett forgalom és az árfolyamemelkedés a SZIT-spekulációnak tudható be, ami egy kedvezőbb adózási forma. Ha egy nyilvánosan működő ingatlanbefektető úgy dolgozik, hogy a kisrészvényesek is részesedhetnek az ingatlan-befektetések hozamából, akkor kedvező adózási kondíciókat kaphatnak.

Kicsi a valószínűsége, hogy extra osztalékot fizessen az OTP 2017.08.11 12:41

Ma hajnalban tette közzé második negyedéves számait az OTP, 9 órától sajtótájékoztatón beszélt Bencsik László, a bank vezérigazgató-helyettese a banknál látható folyamatokról.

tovább a cikkhez...

Kilenc hónapos negatív csúcsot dönthetnek meg az európai tőzsdék 2017.08.11 12:06

A Stoxx Europe 600 index, amely 17 ország 600 darab kis, közepes és nagy kapitalizációjú vállalat részvényeit tömöríti, kilenc hónapja nem látott mértékű eséssel zárhatja ezt a hetet. Több, mint két százalékot eshet, ami az egyre jobban éleződő észak-koreai konfliktussal magyarázható.

Az index 19 szektort tömörít és egy olyan sincs ma, amelyik összességében emelkedne. A forgalom egyébként kiemelkedő, eddig közel 13 százalékkal több, mint a harminc napos átlag.

A magyar részvénypiacon volatilis a kereskedés, reggel mérsékelten emelkedett a BUX index köszönhetően az OTP-részvények árfolyamemelkedésének, majd lefordult és fél százalékot esett, ahonnan ismét fordult és jelenleg stagnálást látunk, ami a blue chipek vegyes teljesítményének tudható be. Az OTP papírjainak árfolyama 0,2 százalékot esett, így egyelőre a 10 000 forintos árfolyam alatt kereskednek velük. A Mol-papírok árfolyama 0,1 százalékot, a Richter-részvényeké 0,2 százalékot emelkedett, míg a Telekom-papírok árfolyama 0,6 százalékot esett.

A magyar tőzsdén a mai forgalom közel kétszerese az elmúlt 30 nap átlagos forgalmának, az eddigi ötmilliárd forinthoz az OTP-papírok járultak hozzá legnagyobb mértékben, 3,5 milliárd forint értékben kötöttek üzletet a befektetők.

Leütötték az OTP-t 2017.08.11 11:41

Nem tartott sokáig az öröm az OTP-nél, nyitást követően még 10 éves csúcsra, 10 ezer forint fölé emelkedett a magyar nagybank árfolyama, azonban azóta leütötték a papírokat, ismét 9900 forint alatt kereskednek a részvényekkel.

Rossz a hangulat Európában 2017.08.11 10:24

A délelőtti kereskedés második felében továbbra is esnek a vezető nyugat-európai és régiós tőzsdék. A magyar részvénypiac a kereskedés első perceiben még emelkedni tudott, azonban hamar lefordult. A várakozáson felüli eredményeket közlő OTP papírjainak árfolyama is 0,8 százalékot esett, ezzel egyébként a régiós bankok között már alulteljesítőnek számít.

Nem sokáig tartott az öröm 2017.08.11 09:23

A nemzetközi rossz hangulat nyomás alatt tartja a magyar tőzsdén befektetőket is, az OTP-papírok egy százalékos árfolyamemelkedése nem sokáig tartott, lefordult és visszaesett a tegnapi záróérték közelébe.

UPDATE (9:44)

Tovább esik az OTP, már 0,7 százalékot esett a tegnapi záróárhoz képest, ezzel a BUX indexet is magával rántotta, amely fél százalékot esett.

10 000 felett az OTP! 2017.08.11 09:05

A mérsékelt emelkedést gyorsan felváltotta a meredek emelkedés, az OTP-papírok árfolyama már egy százalékos pluszban van, a befektetők értékelik a történelmi negyedéves profitot. Utoljára 10 éve volt ilyen magasan az árfolyam, akkor 10960 forintig tudott emelkedni, ami egyébként a magyar bank papírjainak történelmi csúcsát jelenti. A részvények árfolyama a májusi 7724 forintos árfolyam óta közel harminc százalékot emelkedett.

Az idei második negyedévben elért 81 milliárd forintos profit több mint duplája, mint amennyiből Szerbiában vett bankot legutóbb az OTP, csupán 3 hónap alatt keresett meg ennyi pénzt a magyar bank. A profit nagy részét a magyar, a bolgár és az orosz bank termelte meg, ezek mellé zárkózhat fel a horvát bank, ha a Splitska megvásárlásaa után rendesen összerakják.

Mérsékelten emelkedik az OTP 2017.08.11 09:01

A nemzetközi nyomásnak tudható be, hogy az OTP-papírok árfolyama csupán mérsékelten, 0,4 százalékot emelkedett az elemzői várakozásokat meghaladó negyedéves gyorsjelentést követően.

A BUX index stagnál, a Mol-papírok árfolyama 0,4 százalékot esett, a Telekom-részvények árfolyama 0,9 százalékot esett, míg a Richter részvényeinek árfolyama 0,2 százalékot emelkedett a piacnyitást követően.

Mik az előjelek a tőzsdéken? 2017.08.11 07:55

  • Az amerikai tőzsdéken mind a három vezető részvényindex értéke nagyot esett, a Nasdaq 2,1 százalékot, az S&P 500 másfél százalékot, míg a Dow Jones egy százalékot esett. A technológiai papírokat ütötték leginkább a befektetők, az Apple-részvények árfolyama például 3,5 százalékot esett.

  • Az ázsiai részvénypiacokon is nagyobb eséseket láttunk ma hajnalban a kínai Hang Seng részvényindex értéke két százalékot esett, a Shanghai és a dél-koreai Kospi másfél százalékot esett. A japán tőzsdén ma kereskedési szünnap volt. Az esés főként a geopolitikai feszültségekkel magyarázható, aminek következtében a befektetők a menekülőtermékek felé fordultak, az arany árfolyama egy éves csúcs közelébe ért, jelenleg 1285 dollárt kell adni egy uncia aranyért, a korábbi csúcs 1296 dollár volt.

  • Tegnap a magyar részvénypiac kiemelkedett mind a nyugat-európai, mind a régiós tőzsdék közül, a BUX index 0,6 százalékot emelkedett, ami a blue chip-papírok árfolyamemelkedésének volt betudható. A magyar tőzsdén befektetők egyik kedvence a Telekom-papír volt, amely 1,7 százalékot emelkedett, azonban az OTP részvényeit is érdemes kiemelni, melyek árfolyama 70 forintra megközelítette a 10 000 forintot és a ma hajnalban közzétett várakozáson felüli számokat hozó negyedéves gyorsjelentésnek köszönhetően új csúcsra emelkedhet az árfolyam. Ha az OTP Garancia eladásától eltekintünk, akkor soha nem ért még el akkora negyedéves profitot az OTP, mint most. Csak hogy kicsit perspektívába helyezzük, a 81 milliárd forint több mint duplája, mint amennyiből Szerbiában vett bankot legutóbb az OTP, csupán 3 hónap alatt keresett meg ennyi pénzt a magyar bank.

  • A nyugat-európai tőzsdéken esést várunk a piacnyitást követően, a német határidős DAX közel 60 pontos esést jelez előre a piacnyitásra, így 12 000 pont alatt nyithat a részvényindex.

Mire figyeljünk ma?

Ma nem lesznek piacmozgató makrohírek, továbbra is a vállalati gyorsjelentésre figyelhetnek a befektetők, itthon az OTP-papírok árfolyamát érdemes figyelni.

Nyomás alatt a tőzsdék, de a magyar kivétel

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium