Előfizetői tartalom

Tulajdonosi átrendeződések a Pannon-Flaxban

Portfolio
A Kaptár Befektetési Zrt. bejelentette, hogy bár a Kaptár közvetlenül nem rendelkezik Pannon-Flax részvényekkel, azonban a High-Tech Vagyonkezelő, Fejlesztő és Szolgáltató Kft-ben a Kaptár a szavazatok 31,7 %-áról 69 %-ára növelte befolyását. Továbbá a High Tech tőzsdei vételekkel a Pannon-Flax-ban meglévő tulajdoni részesedését 353 000 darabról 440 000 darabra növelte, így a Kaptár közvetett befolyása a Pannon-Flax Nyrt-ben átlépve a 10 %-os küszöböt 303 600 darabra (13,6 %-ra) emelkedett.

Ezzel egyidejűleg a FreeSoft bejelentette, hogy a High-Tech Kft.-ben lévő üzletrészét eladta, ennek nyomán pedig a Pannon-Flaxban lévő befolyása is 0%-ra csökkent. A FreeSoft 2011. május 11-én az eddigi 400 millió forint névértékű, a High-Tech Vagyonkezelő, Fejlesztő és Szolgáltató Kft.-ben meglévő üzletrészét eladta a Kaptár Zrt.-nek. Ennek következtében a FreeSoft...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés