Előfizetői tartalom

20 éve nem történt ilyen a Tescóval

Portfolio
Profitcsökkenésről számolt be a Tesco a lezárt félévre ma közzétett gyorsjelentésében, ami az elmúlt két évtizedben nem fordult elő a társaságnál. A bevételdinamika lassulása és a hazai piacán véghezvitt komoly beruházások költségei egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy csökkent a brit kiskereskedelmi óriás nyeresége. A menedzsment a jövővel kapcsolatban is borús kilátásokat fogalmazott meg, arra számít, hogy a gazdasági környezet kihívásokkal teli marad. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Az elemzői várakozásoknak közel megfelelően 11%-kal esett a Tesco profitja a lezárt félévben. - Közép-Európában komoly, közel 30%-os eredménycsökkenést könyvelt el a cég. - A Tesco vezérigazgatója szerint annak ellenére, hogy komoly beruházásokat vitt véghez a vállalat az Egyesült Királyságban, még korai fordulatról beszélni. - A társaság nem változtatott féléves osztalékán. Egy évtizede ez az első eset, hogy nem növeli osztalékát a vállalat.

20 éve az első profitcsökkenés Csökkenő nyereségről számolt be lezárt félévére a Tesco ma közzétett gyorsjelentésében, ami két évtizede nem fordult elő a brit kiskereskedelmi óriásnál. A társaság profitja 1,59 milliárd fontot tett ki pénzügyi évének első félévében, ami 11%-os visszaesést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az elemzők számítottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés