A nap végére rendesen elbántak a magyar tőzsdével Percről-percre

2017. november 10. 17:05    
nyomtatás
 
Index-szinten Nyugat-Európában nem voltak nagyobb elmozdulások, bezzeg a magyar tőzsdén, ahol rendesen elbántak a blue chipekkel és a kispapírokkal is a befeketetők a hét utolsó kereskedési napján.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Rendesen elbántak a magyar tőzsdével 2017.11.10 17:05

Rendesen elbántak a magyar tőzsdével a hét végére, a BUX 2,1 százalékos mínuszban zárta a napot. A blue chipek közül az OTP 3,8 százalékot, a Mol 1,8 százalékot, a Magyar Telekom 0,4 százalékot esett, míg a Richter árfolyama nem mozdult az előző napi záróárához képest. A kispapírokat sem kímélték a befektetők, az Appeninn 7,7 százalékot, az Opus 9,7 százalékot, a NordTelekom pedig 4,5 százalékot esett.

Zuhan a bitcoin 2017.11.10 15:10

Nagyot esett a bitcoin árfolyama, miután a Segwit2x projektvezetője bejelentette, hogy visszahívják a november közepére időzített hardfork kezdeményezést. A bitcoin ára ingadozott a bejelentés nyomán, eleinte 8000 dollárig is emelkedtek a jegyzések, majd percek alatt több mint 1000 dollárt esett az árfolyam, ami azóta sem állt meg. A hírek szerint a SeGWit2x-et pártolók belátták, hogy nem fog konszenzus születni a hardfork kapcsán, így lehetetlenné vált, hogy végrehajtsák a blokkméret növelését.

A problémát lényegében az okozza, hogy az anno Satoshi által meghatározott, és jelenleg is érvényes blokkméret 1 megabyte, ami viszont a mára már 300 ezerre duzzadt napi tranzakciószám kezelésére kevésnek bizonyul. ( A bitcoin blokkok gyakorlatilag a bloclchain - a főkönyv - építőelemei, bennók tárolódk az összes tranzakció). Ez gyakorlatban pedig azt jelenti, hogy a tranzakciószám növekedésével egyre hosszabb ideig tart egy-egy tranzakció megerősítése tehát a blokkláncba történő rögzítése.

A blokkméret növelése ennek fényében egyre sürgetőbb téma, azonban egyelőre nem alakult ki konszenzus arról, hogy a gyakorlatban ez hogyan is lenne a legegyszerűbben megvalósítható.

Beszakadt az OTP 2017.11.10 10:51

Hiába a 10 százalékos bevételnövekedés, a kezdeti emelkedés után hirtelen leszakadt az OTP árfolyama, már 1,9 százalékos mínuszban állnak a papírok. Az OTP a többi blue chipet is húzza magával, a Mol már 1,6, a Magyar Telekom 0,4, a Richter pedig 0,1 százalékot esett.

A magyar tőzsde két sztárpapírjával még a bitcoin sem veheti fel a versenyt 2017.11.10 10:46

Két olyan részvény is van a magyar piacon, melyek árfolyamelkedése messze túlszárnyalta az elmúlt hónapok egyik legnagyobb sztorija, a bitcoin raliját is.

tovább a cikkhez...

Céláremelés jött a Richterre 2017.11.10 10:06

A negyedéves jelentés követően megemelte a Richter részvényeire megfogalmazott célárfolyamát a Jefferies, mely így a korábbi 7470 forintról 7890 forintra változott. Az elemzőház pedig továbbra is vételre ajánlja a Richter papírjait.

tovább a cikkhez...

Esnek a kispapírok 2017.11.10 09:50

Folytatódik az őrület a kispapírok piacán, az elmúlt hetek szárnyalása után az utóbbi napokban már jellemzően esnek a Mészáros-papírok, ma eddig az Opus 7,6, az Appeninn 2,5, míg a Konzum 2,1 százalékot esett. Ezzel az Opus a november 7-i csúcsa óta már több mint 40 százalékot esett. A többi kispapír közül a FuturAqua 9 százalékot, a Kartonpack 5,8 százalékot, az Est Media papírjai pedig 3,6 százalékot estek.

Kilőtt az OTP 2017.11.10 09:04

A tegnapi esések után ma már újra a pozitív tartományban nyitottak a tőzsdék Nyugat-Európában, a DAX 0,3, míg a francia CAC 40 0,2 százalékot emelkedett. A BUX is pluszban nyiott, ami főként az OTP 0,9 százalékos emelkedésének köszöhető. Ez főként annak tudható be, hogy az OTP a harmadik negyedévben is erős számokról számolt be gyorsjelentésében.

Csúcsra járatják az OTP-t 2017.11.10 08:30

Három hónapja azt írtuk, pénzgyár lett az OTP, a második negyedéves 81 milliárd forintos profit rekord volt, és sokan azt mondták, ehhez hasonlót mostanában nem fogunk látni. Aztán jött a harmadik negyedév, és a bank odatett egy hasonlóan magas, 79 milliárd forintos profitot, amivel idén már 213 milliárd forintnál tart az OTP, ez több, mint a tavalyi egész éves profit. Ehhez persze kellett, hogy a kockázati költségek olyan alacsonyan legyenek, mint utoljára a válság előtt, de az eredmény így is masszív. Jóval magasabb lett a profit, mint amire az elemzők számítottak, ez egyértelműen a vártnál alacsonyabb céltartalékolásnak tudható be

A bank újra rekordközeli, 79 milliárd forint profitot ért el, ennek nagy részét a magyar, a bolgár, az orosz és a horvát OTP szállítja, a szlovák bank újra veszteséges lett. 9 hónap alatt több profitot ért el a bankcsoport, mint tavaly egész évben

Minden fontos szegmensben nőttek a teljesítő hitelállományok

A nettó kamatmarzs a vártnak megfelelően tovább szűkült, de örömteli, hogy a magyar és a bolgár banknál az erózió lassul

A késedelmes hitelek aránya (11,2%) 2010 eleji szintre csökkent, a fedezettség (95,4%) is visszaesett

A magyar operációban nagy volumenben céltartalékot szabadított fel a bank

A saját tőke arányos megtérülés még mindig 20 százalék felett, ezt azért sok európai banknál elfogadnák

tovább a cikkhez...

Vajon meddig megy még a BUX? 2017.11.10 08:04

  • A társasági adó csökkentésének elhalasztásáról szóló hírek borzolták tegnap a kedélyeket az amerikai tőzsdéken, a Dow és az S&P 500 0,4 százalékot, míg a Nasdaq 0,6 százalékot esett.

  • Az európai tőzsdéken sem volt jó a hangulat, bezzeg a BUX tartotta magát, miután az OTP-n kívül az összes blue chip emelkedni tudott. Ezzel a BUX 40270 pont fölé emelkedett. A kispapírok megint izgalmasak voltak, a kereskedést végül csökkenésekkel zárták.

  • Ázsiában vegyes a kép a reggeli kereskedésben, a japán Nikkei és a dél-koreai Kospi 0,3 százalékot esett, míg a kínai Shanghai Composite 0,2 százalékot, a hongkongi Hang Seng pedig 0,1 százalékot emelkedett.

  • A határidős európai részvényindexek stagnálást jeleznek elő a nyitásra

.

Mire figyeljünk?

Péntek reggel az MNB publikálja az értékpapírok tulajdonosi szerkezetére vonatkozó szokásos statisztikáját, majd a KSH-tól jön a kereskedelmi szálláshelyek szeptemberi forgalmára vonatkozó statisztika.

Vajon meddig megy még a BUX?

Címkék: dax, tőzsde, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Ez lehet a következő magyar informatikai sikersztori? (x)

Ezzel a módszerrel rengeteget spórolhatnak a cégek. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Designer (Senior / Junior)
Kiemelt privát banki tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium