Előfizetői tartalom

A befektetők lehetnek a nyertesei a "brókerbotránynak"

Portfolio
Kína egyik legnagyobb brókercégének, az Everbright Securitiesnek az árfolyama az elmúlt hetekben hatalmasat zuhant annak hatására, hogy a kínai tőzsde történetének legnagyobb kereskedési hibáját követte el, amit minden idők legnagyobb büntetésével honorált a Kínai Értékpapír Szabályozó Bizottság. Ugyanakkor az ügynek nem csak kárvallottja, hanem nyertesei is vannak, az iparág és a befektetők ugyanis profitálhatnak az "incidensből" - írja a Reuters.

Az iparág és a befektetők lehetnek a nyertesek Kína egyik legnagyobb brókercégét, a sanghaji Everbright Securities-t 523 millió jüanra (19,5 milliárd forint) büntették múlt pénteken annak hatására, hogy korábban hatalmas napon belüli elmozdulást okoztak a Shanghai Composite index értékében az egyik meghibásodott szoftverükkel. Ahogyan ez volt minden idők legnagyobb kereskedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés