Előfizetői tartalom

A bolgár választásoktól is függ a magyar gázellátás?

Portfolio
Újraéledhet a Déli Áramlat projekt a március 26-i előrehozott bolgár parlamenti választásokat követően Szijjártó Péter külügyminiszter szavai szerint. A Közép-Kelet-Európa orosz gázzal való ellátására tervezett vezeték megvalósulása a magyar diplomácia vezetője szerint minden régiós országnak érdeke, azonban a pozíciók tisztán látása érdekében érdemes megvárni az új bolgár kormány létrejöttét.

A Déli Áramlat projekt feltámasztása Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar kormányfő idei budapesti találkozóján is téma volt - emlékeztetett Szijjártó az orosz RIA Novosti hírügynökség tudósítása szerint. Orosz hivatalos oldalról több jel is utal rá, hogy a Déli Áramlat projekt valóban új életre kelhet, amennyiben Bulgária garanciá(ka)t tud nyújtani....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés