Előfizetői tartalom

A fordított áfa nem egyenlő az áfacsökkentéssel

Portfolio
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács nem tekinti jó megoldásnak a fordított áfa alkalmazását a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban, mivel az nem alternatívája az egyes alapvető élelmiszerek jelentős mértékű általános forgalmi adó (áfa) csökkentésének - mondta Lukács László, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

A szakember annak kapcsán beszélt erről, hogy többen még szakmai körökben is úgy vélik, hogy a fordított áfa alkalmazása alternatívája lehet az alapvető élelmiszerek esetében az egyes úgynevezett vezértermékek áfamérséklésének. Lukács László szerint a fordított áfa csak átrendezést jelent a magyar élelmiszerláncon belüli fizetési kötelezettségekben, de nem csökkenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés