Előfizetői tartalom

Jól elkalapálták Amerikát búcsúzóul

Portfolio
Az amerikai részvénypiacok estek a hosszú hétvége előtt annak hatására, hogy a legfrissebb adatok szerint 15 éves mélyponton van az új munkanélküliek száma az USA-ban. Ezt pedig azért értékelhetik negatívan a befektetők, mert tegnap a Fed még arról beszélt, hogy a korábbinál pesszimistábban látja az amerikai munkaerőpiaci helyzetet és a gazdaság növekedési kilátásait, ebből pedig akár az is következhet, hogy a kamatemelési ciklus későbbre tolódik. Ráadásul a személyes kiadások a várt 0,5 százalék helyett csupán 0,4 százalékkal emelkedtek az USA-ban. A vezető részvényindexek közül a Nasdaq értéke csökkent leginkébb a biotechnológia szektor és az Apple gyenge szereplése miatt.

2015. április 30. 22:30 Megosztás A Nasdaq kapta a legnagyobbat Nem kímélték a befektetők az amerikai részvénypiacokat a hét utolsó kereskedési napján. A Dow Jones és az S&P 500 értéke több mint 1 százalékot esett. A Nasdaq értéke szenvedte el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés