Előfizetői tartalom

A Molról is beszélne Orbánnal a horvát kormányfő

MTI
A horvát kormánynak még szüksége van néhány hétre, hogy kiválassza a megfelelő modellt a Mol kivásárlására az INA horvát olajipari vállalatból - mondta Andrej Plenkovic miniszterelnök szerdán az Európai Néppárt máltai kongresszusán, Vallettában horvát újságíróknak. Hozzátette: a tanácskozáson részt vesz Orbán Viktor magyar miniszterelnök is, akivel szándékában áll külön is beszélni az ügyről.

A kormányfő szerint Horvátország és Magyarország viszonya színvonalas és jó. "Közös erőfeszítéseket teszünk ezen a téren, minisztereink és más kapcsolatainkon keresztül mindkét országban" - húzta alá. Plenkovic úgy vélte, azután javult a két ország viszonya, hogy a kormányok úgy döntöttek, a Mol és az INA ügyét elkülönítve kezelik. Zágráb még 2014 elején fordult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés