Előfizetői tartalom

Újabb részvénykihelyezés a MOL-nál - Mire készül a társaság?

Portfolio
A MOL kedd este jelentette be, hogy a Credit Agricole Corporate and Investment Bankkal (CA CIB) 2013. december 3-án részvény adásvételi és részvény opciós szerződést kötött. A társaság ennek keretében több mint 2 millió darab részvényt helyezett ki, ami a jelenlegi áron átmenetileg mintegy 30 milliárd forintos finanszírozást jelent a cégnek.

Ezen tranzakciók eredményeképpen a CA CIB tulajdonába összesen 2 129 666 darab "A" sorozatú MOL-törzsrészvény kerül. A részvény opciós szerződés alapján a MOL amerikai típusú vételi opció, a CA CIB európai típusú eladási opció jogosultjává vált a teljes részvénycsomag vonatkozásában. Mindkét opció lejárata 1 év. A vételi és eladási opció lehívási ára egyaránt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés