Előfizetői tartalom

Aggasztó jelek a világban: lecsapott a válság?

Portfolio
Teljes gőzzel folyik a negyedéves jelentési szezon az Egyesült Államokban és Európában, ami azonban nem adott eddig okot felhőtlen optimizmusra. Bár az egy részvényre jutó eredmény szintjén a vállalatok többsége pozitív meglepetést okozott, ez nem nyugtatja meg a globális gazdasági lassulás miatt aggódó befektetőket, ugyanis az EPS alakulását könnyebb kozmetikázni, mint a bevételeket. A bevételek terén pedig korántsem egyértelmű a kép. Az is aggasztó, hogy az eddig jelentő vállalatok közel fel már profitcsökkenésről számolt be a harmadik negyedévre év/év alapon.

Javában tart a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon, ami eddig az előző negyedévekhez hasonlóan most is többségében pozitív meglepetéssel szolgált, a profit alakulását tekintve legalábbis. Az amerikai blue chipeket tömörítő Dow indexben szereplő vállalatok 60%-a közzétette már harmadik negyedéves számait, amelyek között 61% volt a felülteljesítők aránya. A Nasdaq...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés