Előfizetői tartalom

Elárulták, hogy honnan származik a magyar lóhús

Portfolio
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatot folytat a Nagy-Britanniában talált magyar eredetű lóhússzállítmány ügyében - közölte Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkára. Az államtitkár tájékoztatása szerint a Nébih eddigi vizsgálata kiderítette, hogy honnan származik a termék.

Az államtitkár elmondta: Magyarországra a jelzés - azaz, hogy az Egyesült Királyságban magyar eredetű lóhúst találtak - az unió gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett. A jelzés szerint egykilós csomagolású kockázott marhahúsként feltüntetett termékről van szó, amely azonban száz százalékban lóhús. Az államtitkár tájékoztatása szerint a Nébih eddigi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés