Előfizetői tartalom

Tétova útkeresés - Ingatag talajon az agrárszektor

Portfolio
A hetvenes években elsőként induló, Magyarországon az integrációs tevékenységet meghonosító vállalatok ma is a hazai agrárgazdaság meghatározó szereplői. A KITE, az egyik piacvezető agrárintegrátor-cég 1973-ban alakult, egy un. összetett termelési rendszert honosítva meg, ami a hazai agrárium modernizációjának egyik fontos eleme volt. Az agrárcégek finanszírozásáról, a GMO - kérdésről, a földtörvényről, a hatékony birtokméretről és a terményárakról Búvár Gézával, a KITE vezérigazgatójával beszélgettünk. (Interjúsorozat, 1 rész.)

Portfoio.hu: Mi a KITE fő tevékenysége? Búvár Géza: A KITE 1973-ban alakult, alapvetően egy összetett termelési rendszerként, ami akkoriban egy divatos dolognak számított, és nem utolsó sorban a modernizáció egyik fontos eleme volt. A KITE alakult utoljára a hasonló integrációs tevékenységet megvalósító vállalatok közül, és ez volt az egyetlen, amelyik szövetkezeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés