Előfizetői tartalom

Kié legyen a föld és hogyan?

Portfolio
A több ezer hektáros birtokok kialakításának lehetőséget nyújtó kiskapu, hogy a társas gazdálkodásoknak a tagjaiktól bérelt földet nem kell beleszámítaniuk az 1200 hektárba, valamint ilyen lehetőségeknek ad teret ad teret a kényszerhasznosítás is. Ángyán József szerint sok ponton módosításra szorul a februárban parlament elé kerülő földforgalmi törvényjavaslat, amely jelenlegi formájában lehetővé tenné például, hogy gazdasági társaságok a tervezett maximális 1200 hektárnál nagyobb területre is szerezhessenek haszonbérletet - írja az MTI.

A fideszes parlamenti képviselő, volt agrárállamtitkár szombaton Pécsen, az Élőlánc Magyarországért és a Váralja Szövetség Kié legyen a föld és hogyan? című rendezvényén arról beszélt: több ezer hektáros birtokok kialakításának lehetőséget nyújtó kiskapu, hogy a társas gazdálkodásoknak a tagjaiktól bérelt földet nem kell beleszámítaniuk az 1200 hektárba, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés