Előfizetői tartalom

Magyarországot nem fenyegeti a szarvasmarha-vírus

Portfolio
Magyarországon egyetlen kérődző állatnál észleltek megbetegedést - reagált a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája arra a szombati hírre, amely szerint Fehéroroszország átmeneti korlátozásokat vezetett be Magyarországról származó kérődzők - szarvasmarha, juh, valamint kecske - importjára és tranzitjára egy Németországban 2011-ben feltűnt és onnan állítólag továbbterjedő járványos állatbetegség miatt - adta hírül az MTI.

A fehérorosz állatorvosi szolgálat szombati jelentésében a korlátozást azzal indokolták, hogy Magyarország területén "olyan állatokat találtak, amelyek a Schmallenberg-vírus hordozói". A VM sajtóirodája az MTI érdeklődésére tudatta: "Magyarországon mindössze egy esetben észleltek megbetegedést, melyet a Vidékfejlesztési Minisztérium jelentett az Állategészségügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés