Előfizetői tartalom

Ahol egy nap alatt megfordul egy OTP-nyi vagyon

Portfolio
Az elmúlt hetekben piaci kommentárokban arról lehetett többek között olvasni, hogy az amerikai részvénypiacoknak jót tett a volatilitás idei évben tapasztalt növekedése, ez ugyanis kedvező hatással volt a forgalomra a tőzsdéken. Érdekességképpen megvizsgáltuk, hogy jelenleg melyek a legnagyobb forgalmú részvények a tengerentúlon, és összevetettük az adatokat a legforgalmasabb hazai papírok statisztikáival. A különbségeket jól érzékelteti, hogy az S&P 500 index 10 legnagyobb forgalmú komponensénél több is van, melynek napi forgalma magasabb, mint az OTP teljes piaci kapitalizációja. Ezek között van nem meglepő módon az Apple is.

Jót tett a piacoknak a növekvő bizonytalanság A volatilitás idei évben látott emelkedése el tudta érni az amerikai piacokon azt, amit az árfolyamok több mint egy éve tartó masszív emelkedésének nem sikerült: a tőzsdei forgalom felpörgött. Az év első 30 kereskedési napjára vonatkozó adatok azt mutatták, hogy az aktivitás több mint 10%-kal emelkedett, ami pozitív, hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés