Előfizetői tartalom

Államcsődök jöhetnek, mégis érdemes részvényt venni

Portfolio
Látva az európai problémákat kevesen gondolták volna, hogy 2012-ben az öreg kontinens részvénypiacai felülteljesítők lesznek az amerikai illetve a fejlődő piacokhoz képest. A Citi legfrissebb elemzése a következő és a 2014-es évre vonatkozóan is igen optimista kilátásokat táplál az európai börzékkel kapcsolatban, annak ellenére, hogy az úgynevezett Grexitre (Görögország kilépése az eurózónából) a következő egy-két évben még mindig reális esélyt látnak, sőt az előttünk álló 5 évben legalább 5 uniós ország adósságának átstrukturálását sem tartják elképzelhetetlennek. A következő évben az emelkedést a makrokörnyzetben rejlő mérséklődő bizonytalanság fűtheti. Ebből a szemszögből a kínai gazdasági növekedés jelentős visszaesésének elmaradása vagy az amerikai költségvetési problémák megoldása, illetve a befektetői és fogyasztói bizalom növekedése is serkentőleg hathat.

A részvénypiaci hozamok tekintetében az európai piacok felülteljesítették mind az amerikai mind a fejlődő piaci társaikat 2012-ben. Ez remek teljesítmény egy olyan régiótól, mely meglehetősen válságos időszakot él meg, és a következő évben várhatóan recesszióban lesz. A Citi elemzői azonban a 2013-as évvel kapcsolatban is optimisták, és a vállalati eredményekben 10...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés