Előfizetői tartalom

Amerikában is kitört az örömünnep a franciák miatt

Portfolio
A vezető amerikai részvényindexek 1% feletti emelkedéssel reagáltak a francia elnökválasztások első fordulójának eredményeire, közben a globális félelem indexnek is nevezett mutató 24%-kal esett. Éppen emiatt az egyik népszerű menekülőtermék, az arany árfolyama 1%-kal esett ma. Figyelemre méltó, hogy a szintén menedéknek tekintett német és amerikai 10 éves államkötvény hozama emelkedett, míg a francia társuk hozama a piacok szemében kedvező fejlemény miatt csökkent.

Az európai vezető részvényindexek mai vad emelkedését (2-4% között) mérsékelt formában reagálták le az amerikai indexek, de még így is 1% feletti (1,2-1,5% körüli) emelkedésekről beszélhetünk. Ezek nyomán a három vezető index a március végi zárószintekhez képest ismét emelkedést mutat. A jókedv mellett a Nasdaq ma napon belül új történelmi csúcsra is ugrott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés