Előfizetői tartalom

Egy nem létező háború, ami szép lassan felőröl mindenkit!

Az orosz-ukrán konfliktus kirobbanása óta egyre súlyosabb károk érik az Oroszországban tevékenykedő autógyártókat. A nyugati hatalmak által alkalmazott szankciók súlya alatt megrogyott orosz gazdaság és az elértéktelenedő rubel együttes hatására ugyanis az ország autópiaca valóságos mélyrepülésben van. A kialakult helyzeten pedig az orosz kormány által alkalmazott ösztönzők sem tudnak érdemben segíteni, így nem csoda, hogy az autógyártók egymás után szüneteltetik a termelésüket és vágják vissza az országba irányuló exporttevékenységüket. Ráadásul a jövő sem biztató, ezért nem meglepő, hogy akadt már olyan gyártó is, amelyik feladta a harcot: a General Motors nemrég bejelentette, hogy kivonul az Opellel Oroszországból.

Az orosz-ukrán konfliktus keményen érezteti hatását Járműipar 2015 Erről és ehhez hasonló témákról is szó lesz majd a Portfolio Járműipar 2015 konferenciáján. Információ és jelentkezés Tavaly nyáron számoltunk be arról, hogy egyre több autógyártó kerül nehéz helyzetbe Oroszországban az Ukrajnával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés