Hamarosan végleg pont kerülhet a Volkswagen-mizéria végére

2017. január 11. 20:21    
nyomtatás
 
A héten felröppent sajtóértesülésekkel összhangban hivatalosan is bűnösnek vallotta magát a Volkswagen az amerikai ügyészség előtt. A német autógyártó óriásvállalat összesen 4,3 milliárd dolláros bírságot fizet majd, amiből 1,45 milliárd közvetlenül az átvert fogyasztók kártalanítására megy majd.


A Reuters beszámolója szerint ma hivatalosan is nagy előrelépés történt a Volkswagen dízelbotrányának lezárásában. Az amerikai ügyészség által kiadott dokumentum legfontosabb pontjai:

  • Az autógyártó hivatalosan is bűnösnek vallotta magát az amerikai fogyasztók szándékos megtévesztésében.
  • Beismerte, hogy számos esetben meghamisított importált alkatrészekkel kapcsolatos dokumentumokat.
  • Bűnösnek vallotta magát az amerikai törvények megsértésében, a szabályozói hatóság szándékos megtévesztésében.
  • A Volkswagen mérnökei az amerikai ügyészség dokumentuma szerint a fogyasztási adatokat meghamisító szoftver koncepcióját az Auditól vették át.
  • Több alkalmazott is részt vett hivatalos dokumentumok megsemmisítésében, amivel a cég lebukását akarták megakadályozni.
  • Hat dolgozót vád alá helyezett az amerikai ügyészség, akik ellen külön eljárás indul. Közülük öten jelenleg Németországban tartózkodnak.


A Volkswagen kiadott közleményéből kiderül, hogy az összesen 4,3 milliárd dolláros fizetendő bírságból 1,45 milliárd közvetlenül a becsapott ügyfelek kártérítésére megy, míg a fennmaradó rész a törvénysértés miatt fizetendő bírság. A cég emellett vállalta, hogy három éves időtávra kinevez egy független ellenőrt, aki az elkövetkező időszakban felügyeli majd a vállalat törvényes működését.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírÁllásajánlatok
Marketing munkatárs
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium