Előfizetői tartalom

Hét aljas összeesküvés-elmélet a Volkswagen romba döntéséről

A világ első számú autógyártójának, a Volkswagennek az árfolyama néhány nap leforgása alatt harmadával zuhant. A cégcsoport elvesztette piaci kapaitalizációjának jelentős részét és a vezetés legmagasabb szintjén hullottak a fejek. Ezt látva az emberek persze azonnal összeesküvés-elméletek gyártásába kezdtek arról, hogy ki vagy milyen érdekcsoport állhatott az események mögött. Mi is szabadon engedtük a fantáziánkat és összegyűjtöttünk néhány konspirációt. Cikkünk valós híreken nyugvó kitaláció, egyetlen célja a szórakoztatás, amennyiben bármelyik történet bizonyosságot nyer, az csak a puszta véletlen műve.

Visszafogottabb elméletek: Wall Street-i tőzsdecápa, Kína, vagy éppen Obama volt a felelős. A Volkswagenről kiderült, hogy éveken át csalt az amerikai emissziós teszteken, ezért a helyi felügyelet 15,9 milliárd eurós pénzbüntetést helyezett kilátásba. Az ügy globális mérteket öltött, a cég árfolyama ezzel párhuzamosan 35 százalékot zuhant. A vezérigazgatónak, Martin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés