Előfizetői tartalom

Recseg-ropog a kártyavár - Ha összedől, betemetheti a fél autóipart

A kínai autópiac felfutása valósággal megrészegítette a világ vezető autógyártóit az utóbbi években, amelyek az elképesztő eladási statisztikákat látva zsíros profitot vizionáltak, amiért cserébe hatalmas összegeket voltak hajlandóak áldozni. Aztán valami hirtelen megváltozott, nem fogyott annyi autó, mint azt korábban várták és egy sor olyan probléma került a felszínre, amivel addig csak nagyon kevesen számoltak. Az új helyzetről sokan sokféleképpen vélekednek, ahogy az egyes autógyártókat is eltérően érintheti. Recseg-ropog a kártyavár, ha összedől, akkor betemetheti a fél autóipart.

Nem volt mit tenni - Lépett a CAAMAz év eleje óta tapasztalható negatív folyamatok hatására a Kínai Autógyártók Szövetsége (CAAM) kénytelen volt 7 százalékról 3 százalékra visszavágni a helyi autópiac növekedésére vonatkozó várakozásait.Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy idén várhatóan 24,2 millió darab jármű fogyhat a világ legnagyobb autópiacán, ami egészen elképesztően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés