Az emberiség elleni bűntett a Bitcoin, avagy így kell profin ledumálni az árfolyamot

2017. szeptember 13. 09:57    
nyomtatás
 
Rendesen püfölik az elmúlt napokban a Bitcoint, múlt héten a kínai para miatt szakadt be az árfolyam, tegnap pedig a JP Morgan vezérigazgatója, Jamie Dimon rúgott bele a szuperpénzbe.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Rosszabb, mint a tulipánmánia. Nem lesz jó vége. Az egész fel fog robbanni. Valaki még belehal. Ilyen szavakat használt a JP Morgan vezérigazgatója, Jamie Dimon, mikor a CNBC egyik konferenciáján kérdezték a legendás szakembert a Bitcoinról .

Nem azt mondom, hogy shortoljuk a Bitcoint, mivel akár 100 ezer dollárig is szárnyalhat az összeomlás előtt. Lehetetlen megmondani. Még a lányom is vett Bitcoint, és most, hogy felment az árfolyam zseninek hiszi magát.


Dimon még a végén azt is odaszúrta, hogy bármelyik trédere, aki Bitcoinnal kereskedik azonnal ki lesz rúgva amiért ilyen hülye.

Persze csöndben azt azért érdemes megemlíteni, hogy amennyiben valamelyik trédere 2010-ben 100 ezer dollár értékben vett volna Bitcoint, mára már körülbelül 3-szor gazdagabb lenne, mint Jamie.


Abban azonban egyetértett a szakember, hogy a Bitcoin hasznos lehet olyan helyeken, ahol nincs más opció:

Ha Venezuelában, Ecuadorban , Észak-Koreában járunk, vagy ha drogdílerek és fegyverkereskedők vagyunk akkor jobban járunk a Bitcoinnal, mint az amerikai dollárral, azonban ezek mind limitált piacok.


A bejelentés következtében a Bitcoin árfolyama közel 10 százalékot szakadt, úgy tűnik JP Morgan tréderek százai rohantak likvidálni pozíciójukat, mielőtt Dimon rájönne és kirúgná őket. Persze ez csak vicc, de az biztos, hogy a befektetők nem örültek Dimon szavainak, és elkezdték ütni a Bitcoin árfolyamát. Dimon egyébként már 2015-ben egyszer kifakadt a Bitcoinra, akkor azt mondta, hogy esélytelen, hogy bármelyik kormány is elfogadna egy olyan virtuális devizát, amely megkerüli a határokat és nincsen szabályozva.

Az emberiség elleni bűntett a Bitcoin, avagy így kell profin ledumálni az árfolyamot

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium