Előfizetői tartalom

Az amerikai részvénypiac továbbra is felülteljesítő lehet (QUAESTOR)

Portfolio
A múlt héten háromszor is rekordszinten zárt az S&P 500 index, mi ezen a héten is az amerikai részvénypiac felülteljesítésében bízunk. Kis léptekkel haladnak felfelé a tengerentúli részvények, bár idén már 22 alkalommal döntött rekordot a legnagyobb vállalatokat tömörítő S&P 500, több mint két hónapja nem volt példa arra, hogy 1%-nál nagyobb napi emelkedést mutasson az index. Ennek ellenére a hónapot és a negyedévet is emelkedéssel zárhatja a mutató, ami a geopolitikai feszültségek idején különösen figyelemre méltó. Az orosz-ukrán, valamint főleg az iraki konfliktus azonban az olajárak emelkedését eredményezi, ami egy idő után minden bizonnyal negatív hatással lesz a részvénypiacokra is.

Európában továbbra sem kell számítani nevesebb vállalati jelentőre, az Egyesült Államokban azonban ismét lesz egy-két cég, amire érdemes lehet odafigyelni. A kiskereskedelmi szektorból a Bed Bath & Beyond a szerdai piaczárás után teszi közzé első üzleti negyedévének számait, míg a sportruházati termékeket gyártó Nike csütörtöki jelentését is érdemes lehet szem előtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés