Előfizetői tartalom

Az európai tőzsdék húzzák magukkal a BUX-ot

Portfolio
Látványos emelkedéssel indult a nap az európai tőzsdéken, az irányadó indexek közül a DAX közel 1%-os pluszba ugrott a nyitást követő percekben. Ezt a hangulatjavulást okozhatta, hogy az olasz miniszterelnök tegnap esti nyilatkozata szerint arra számít, hogy Görögország az eurózónában maradhat. A magyar tőzsde a hosszú hétvége előtti napon szintén felfelé vette az irányt, 1,1%-kal került feljebb a BUX.

Tegnap fordulat következett be az amerikai tőzsdéken a zárásra, miután az olasz miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy várakozásai szerint Görögország végül az eurózónában maradhat. Ennek hatására az európai tőzsdék is lendületes emelkedéssel indították a mai kereskedést annak ellenére, hogy reggel az ázsiai tőzsdéken még inkább mínuszokat lehetett látni a kínai hitelezéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés