Előfizetői tartalom

Az év tőzsdei botránya - Hónapok óta nincs kereskedés

Portfolio
Május 20-án, máig nem tisztázott okok miatt valósággal összeomlott a kínai szolárcég, a Hanergy árfolyama, aminek következtében a szektort követő egyik legnagyobb alap is leépítette kitettségét a papírokban. A kereskedés máig nem indult újra Hongkongban, így a Guggenheim piacon kívül adta el a papírokat. A Hanergy részvényeinek összeomlásában sokak szerint nagy szerepe lehetet, hogy a cég első embere nem vett részt a vállalat éves rendes közgyűlésén.

Nagy alap szórta ki a Hanergy részvényeketA társaság összesen 3 tőzsdén forgó alapot (ETF) kezel, amiben voltak Hanergy részvények, a papírokat jelzése szerint Hongkongban adta el, konkrét árat azonban nem közöltek. A Hanergy legutóbbi hivatalos, tőzsdén jegyzett árfolyama 3,91 hongkongi dollár volt, ami alapján a társaság piaci kapitalizációja 21 milliárd dollár. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés