Az Mtelekom vitte ma a prímet, történelmi csúcson zárt a BUX Percről-percre

2017. május 19. 17:55    
nyomtatás
 
Európában jó volt ma a részvénypiaci hangulat, a vezető részvényindexek emelkedtek a mai kereskedésben. A magyar tőzsde is közel egy százalékot emelkedett. A digitális aranynak is nevezett Bitcoin árfolyama új csúcsra emelkedett.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az Mtelekom vitte ma a prímet, történelmi csúcson zárt a BUX 2017.05.19 17:55

A BUX-index 0,9%-os emelkedéssel törtébelmi csúcson, 34 ezer 835 ponton zárta a mai kereskedési napot és ezzel együtt a hetet is. A legnagyobb emelkedést ma a vezető papírok közül az Mtelekom produkálta, 2,2%-kal 464 forintra ugrott, de folytatta intenzív felértékelődését az OTP is: 1,8%-kal 8905 forinton zárt. Ez azt jelenti, hogy két héttel ezelőtt elért lokális mélyponthoz képest immár 1100 forintos felértékelődést produkált a bankpapír. A Richter 1,5%-kal 7083 forinton zárt, és az egyedüli lemaradó a MOL volt, amely 0,7%-kal csökkent és 22330 forinton fejezte be a kereskedést.

A Mol kivételével nagyot mentek ma a blue chip papírok 2017.05.19 16:59

A BUX index közel egy százalékos pluszban zárt, ami az OTP- és Richter-részvények árfolyamának közel másfél százalékos emelkedésének és a Telekom-papírok több, mint két százalékos árfolyam emelkedésének volt köszönhető.

A vezető európai részvénypiacok többsége közel fél százalékot emelkedett, az olasz tőzsde a magyarhoz hasonlóan közel egy százalékot emelkedett.

A Telekom a magyar tőzsde királya 2017.05.19 15:48

Közel három százalékot emelkedett már a Telekom-részvények árfolyama, ezzel a magyar tőzsde legjobban teljesítő részvénye ma. Korábban írtunk arról, hogy fontos szint közelében van az árfolyam, ahonnan könnyen elindulhat egy nagyobb emelkedés, ennek első jeleit láthatjuk a mai kereskedésben. A társaság ezen a héten négyszer vásárolt saját részvényeket, jelenleg már több, mint egymillió darab saját részvénye van a Telekomnak..

Bombahír a Richtertől: hamarosan Nyugat-Európában is kapható a fontos gyógyszere 2017.05.19 15:09

Pénteken jelentette be a Richter, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítmények bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki a Richter új antipszichotikumára, a skizofrén felnőtt betegek kezelését célzó cariprazine-ra vonatkozóan. Az Európai Bizottságnak ugyan még engedélyeznie kell a termék forgalomba hozatalát, de a pozitív szakhatósági véleményezés után ez már gyakorlatilag csak formalitás.

Az árfolyam reagált a hírre, már közel másfél százalékos pluszban van és ismét 7000 forint felett lehet Richter-részvényt kapni.

tovább a cikkhez...

Ütik a Mészáros-papírokat 2017.05.19 14:38

Kiugró forgalom mellett kereskednek ma az Opimus-részvényekkel. Eddig közel 140 millió forint értékben cseréltek gazdát az értékpapírok és közel hat százalékot zuhant a részvények árfolyama úgy, hogy délelőtt még öt százalék feletti pluszban járt az árfolyam.

A kiugró volatilitás a tegnapi bejelentéssel magyarázható, Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb, a világ 8 országában jelenlévő hagyományos és nukleáris erőművi, vízkezelési- és vegyipari mérnöki, illetve kivitelezői tevékenységgel foglalkozó vállalatával lépett stratégiai partnerségre az Opimus Group Nyrt. és a Konzum Nyrt.

A Konzum árfolyamában ma nem láttunk akkora kilengést, mint tegnap, amikor a napi minimum és maximum között közel tíz százalékos eltérés volt, ennek ellenére a nyitóérték közelében zárt az árfolyam, ma pedig közel két százalékot emelkedett az árfolyam.

Lassan 2000 dollárt ér egy Bitcoin 2017.05.19 13:54

Új csúcsra emelkedett a Bitcoin árfolyama, több mint 1900 dollárt kell adni egy Bitcoinért, így március vége óta már több, mint 100 százalékot emelkedett az árfolyam.

A legutóbbi 26 kereskedési napból 23 nap emelkedett az árfolyam, a szárnyalás részben annak köszönhető, hogy április elején Japánban hivatalosan is elfogadták a kriptodevizát.

A héten negyedszer vásárolt saját részvényeket a Telekom 2017.05.19 13:31

Immár negyedszer vásárolt a héten saját részvényeket a Magyar Telekom az új javadalmazási politikán alapuló ösztönzési rendszer működtetése céljából.

tovább a cikkhez...

Nagyot megy ma a Telekom 2017.05.19 12:35

A befektetők elkezdték vásárolni a Telekom-papírokat, eddig közel 270 millió forintos forgalom mellett már közel két százalékot emelkedett az árfolyam. Ma írtunk arról, hogy fontos szint közelében van az árfolyam, ahonnan könnyen elindulhat egy nagyobb emelkedés, ennek első jeleit láthatjuk a mai kereskedésben.

A BUX komponensek között kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a Telekom-részvények, egyedül a Graphisoft Park részvényei emelkedtek ma többet.

Jóárasítás a Telekomnál - Érdemes már beszállni? 2017.05.19 11:15

Nem könnyű a Telekom befektetők élete. Azt még megemésztenék, hogy egyre kisebb a vállalat, az energia kiskereskedelem beszántása és a montenegrói leánycég eladása után a korábbinál kisebb lett a cég, és nem nagyon látszik olyan katalizátor, ami miatt a következő években érezhetően nőne a bevétel és a profit. De hogy még az osztalékot sem emeli a Telekom, és be kell érniük 25 fointtal, miközben lenne tér magasabb osztalék kifizetésére? Ezt már nehezen bírják, sokan bedobták a törölközőt, február közepe óta 13 százalékot esett, és ezzel izgalmas beszállási pont közelébe ért az árfolyam.

tovább a cikkhez...

Újra lendületben az OTP 2017.05.19 11:01

Délelőtt már közel két százalékos emelkedésben volt a magyar bank papírjainak árfolyama, azonban a részvények árfolyama hamar korrigált. Most újra lendületben vannak az OTP-részvények és ismét közel másfél százalékos pluszban van az árfolyam.

A BUX index komponensei közül az FHB-papírok emelkednek ki, de a Telekom- és az OTP-papírok is benne vannak a legjobb háromban.

Megugrott a Telekom, visszahúzták az OTP-t 2017.05.19 10:33

A délelőtti kereskedésben a Mol-részvények kivételével emelkednek a blue chip papírok. A Telekom-részvények árfolyama az elmúlt napok esése után emelkedik, már több, mint egy százalékos pluszban van az árfolyam.

A kezdeti közel két százalékos emelkedést követően visszahúzták a befektetők az OTP-papírok árfolyamát, jelenleg közel 0,7 százalékos pluszban van a részvények árfolyama.

Megállíthatatlanul emelkedik az OTP, jön föl a Telekom 2017.05.19 09:35

Nincs megállás a magyar tőzsdén. Az európai részvénypiacokon uralkodó jó hangulat közepette emelkedik a hazai részvénypiac, a magyar tőzsdén a blue chip papírok között az OTP-részvények emelkedtek eddig a legtöbbet, közel 1,7 százalékos pluszban van az árfolyam.

A Magyar Telekom-részvények az utóbbi napokban közel öt százalékot estek annak ellenére, hogy a társaság közel 400 millió forint értékben vásárolt saját részvényeket, így jelenleg 870 625 darab részvény van a tulajdonában. A mai kereskedésben azonban közel 0,7 százalékot emelkedett a részvények árfolyama.

Jó hangulatban Európa 2017.05.19 09:06

Feloldódott a tegnapi feszültség az európai részvénypiacokon, a német DAX és a francia CAC 40 részvényindex már közel 0,3 százalékot emelkedett a piacnyitást követően. A magyar tőzsde közel fél százalékos pluszban van, ami a blue chip papírok emelkedésének köszönhető. Az OTP-részvények már egy százalékot emelkedtek.

Tovább emelkedik az OTP 2017.05.19 09:02

A piacnyitást követően már közel 0,7 százalékos pluszban van a magyar bank papírjainak árfolyama, a blue chip papírok közül a Mol és a Magyar Telekom-részvények közel 0,2 százalékot emelkedtek.

Mik az előjelek a tőzsdéken? 2017.05.19 08:14

  • A tengerentúlon az elmúlt napokban felgyorsultak az események, napokon belül több olyan információ is napvilágot látott, amelyek akár egyenként is alkalmasak arra, hogy Donald Trump bukását okozzák. Erre már a tőzsdék is reagáltak és két napja rég nem látott esést hoztak a legfrissebb botrányok, amely az európai részvénypiacot is negatívan érintette. Ennek ellenére a tegnapi kereskedés megnyugvást hozott a tengerentúlon, közel fél százalékot emelkedtek a vezető amerikai részvényindexek.

  • Dél-Amerikában egy korrupciós botrány miatt felfüggesztették a kereskedést, az irányadó brazil Bovespa részvényindex értéke közel 10 százalékot esett.

  • Ázsiában óvatos kereskedés zajlik, a vezető részvényindexekben nincs nagyobb elmozdulás, a dél-koreai Kospi 0,1 százalékot, a japán Nikkei 0,3 százalékot emelkedett.

  • Tegnap az európai részvénypiacokon közel fél százalékot esett a vezető részvényindexek többsége, nem így a magyar részvénypiac, amely több, mint egy százalékot emelkedett. A magyar tőzsde a piaczárást megelőző két órában hajrázott nagyot, a Mol-részvények árfolyama több, mint két százalékot, a Richter-papírok árfolyama közel két százalékot emelkedtek és az OTP-részvények árfolyama is közel fél százalékot emelkedett. A BUX index a tegnapi technikai elemzésünkben említett 34 500 pontos szint felett zárt, ami rövid távon pozitív jel, ez lökést adhat és a blue chip papíroknak köszönhetően tovább emelkedhetne a magyar tőzsde. Ezt támogatja az is, hogy a vezető európai határidős részvényindexek mérsékelt emelkedést jeleznek előre.

  • Az árupiacon tovább emelkedett a WTI és a Brent olaj árfolyama, előbbi már 50 dollár felett jár, a Brent hordónkénti ára pedig közel 53 dollár. Az árfolyam emelkedését továbbra is az mozgatja, hogy több ország is jelezte szándékát a kitermeléscsökkentéssel kapcsolatban. A nemesfémek piacán az arany árfolyama közel másfél százalékot esett a tegnapi kereskedésben, ami annak tudható be, hogy némileg enyhült a feszültség a tőzsdéken.

Mire figyeljünk ma?

Ma délelőtt a KSH az első negyedéves keresetek alakulásáról tesz közzé adatokat, délután pedig az eurózóna májusi fogyasztói bizalom index értékére figyelhetnek a befektetők.

Tovább emelkedhet a magyar tőzsde

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kötvényportfólió-kezelő
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium