FONTOS Egyetlen kis gáton múlhat fél Nyugat-Európa áramellátása, de Svájc nem hajlandó engedni
 
Előfizetői tartalom

Bántja a drága olaj a Lufthansát

Portfolio
A piaci várakozásoknál magasabb bevételt ért el a Lufthansa 2012 első negyedévében, a légitársaság viszont a működési eredmény szintjén a prognosztizáltnál nagyobb veszteséget könyvelt el. A január-márciusi időszakot 379 millió eurós veszteséggel zárta a cég. A gyorsjelentés főbb pontjai: Bár a bevételek növekedtek a negyedévben, a működési eredmény szintjén nagyobb veszteséget könyvelt el a légitársaság a magas olajár és a légiközlekedési adók miatt. 2012-re bevételnövekedést vár a menedzsment és nyereséget a működési eredmény szintjén. Az árfolyam először esett a gyorsjelentésre, de mostanra a tegnapi zárószintre húzták vissza.

Adók és a drága olaj miatt szenved a Lufthansa 6%-kal növekedtek az első negyedévben a Lufthansa bevételei az előző év azonos időszakához viszonyítva, ami az utasforgalom és a jegyárak emelkedésének egyaránt köszönhető - derül ki a társaság ma reggel közzétett gyorsjelentéséből. Ugyanakkor a növekvő üzemanyagköltségek, valamint a Németországban és Ausztriában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés