Előfizetői tartalom

Bekeményít a Fed? - Egyelőre nem kell félnünk

Portfolio
A befektetők többsége jelenleg a Fed eszközvásárlásainak várható visszaesésétől tart, a Deutsche Bank közgazdásza, David Bianco azonban úgy véli, az aggodalom nem indokolt, vizsgálódásai alapján ugyanis arra jutott, hogy a múltban a monetáris szigorítások kezdetén a részvénypiac jellemzően jól teljesített, az S&P 500-as mutató az esetek többségében lényegében korrekció nélkül emelkedett tovább - írja a Business Insider.

Nyugalomra int a Deutsche Bank Az egyik legfontosabb téma jelenleg a piacokon a Fed eszközvásárlásainak várható csökkenése, ami potenciálisan a hozamok emelkedését is kiválthatja. Meglehetősen népszerű az a felfogás a piacokon, hogy az elmúlt évek részvénypiaci ralija nagyrészt a Fed laza monetáris politikájának volt köszönhető, így most feltehetjük a kérdést, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés