Előfizetői tartalom

Bővül a termékkínálat a hazai tőzsdén

Portfolio
A certifikátok és a warrantok egyre szélesebb palettája segít abban, hogy a hazai tőkepiac érdekesebb és változatosabb legyen, a hagyományos és a derivatív termékek nem egymás kárára működnek, mondta el a Portfolio.hu-nak Ráner Géza, az Erste Befektetési Zrt. ügyvezető igazgatója. A jogszabályi változások és a XETRA bevezetése segítik a derivatív piac bővülését, amely tavaly már több tízmilliárdos volt.

Portfolio.hu: A befektetők fejében még nem teljesen tiszta, mi a különbség a warrant és a certifikát között. A XETRA-átállás után mintha lett volna egy elnevezésbeli váltás is, ami sokakat megzavart. Ráner Géza: Így van, de a változás valójában csak az elnevezéshez kötődik, európai uniós szabályozáshoz kapcsolódóan a múlt év közepétől kezdve a tőkeáttételes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés