Előfizetői tartalom

Brüsszel döntött - Jöhetnek a 4 literes fogyasztású autók

Portfolio
Brüsszelben hétfőn elfogadásra került egy kompromisszumos megállapodás, ami a 2020-ra vonatkozó károsanyag-kibocsátás csökkentését irányozza elő. A mostani egyezségből a fogyasztók és a gazdaság is profitál majd a várakozások szerint, ugyanakkor a német autógyártók sokáig lobbiztak a szigorítások ellen. Valószínűleg részben ennek köszönhetően a korábbi javaslathoz képest egy enyhébb szabályozás került elfogadására és a német gyártók további engedményeket is kaptak - írja a Reuters.

Elfogadta az Európai Bizottság a károsanyag-kibocsátás csökkentésére vonatkozó javaslatot Brüsszelben tegnap elfogadásra került egy kompromisszumos megállapodás, ami a gépjárművek károsanyag-kibocsátásának további csökkentését irányozza elő, ugyanakkor a most elfogadott megállapodást még hivatalosan jóvá kell, hogy hagyják az EU tagállamai. Az egyezség értelmében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés