Előfizetői tartalom

Buszokat bérelne a BKV

Portfolio
Kiszervezni a buszközlekedést vagy buszokat bérelni? - ez a vita tárgya a BKV és a BKK vezetése között, ami most már megosztja a főváros politikai vezetését is. A BKK egy-nullra vezet, hiszen a főpolgármesteri fenntartások ellenére aláírták a múlt héten azt az alvállalkozói szerződést, amely alapján a VT Transman 150 új Mercedes buszt üzemeltet jövő tavasztól Budapesten. A BKV egy tanulmányra alapozva most piackutatást végez, tudnának-e az alvállalkozónál is olcsóbban új buszt bérelni. A titkos favorit az ukrán LAZ lehet - írja az Index.

Még mindig nem dőlt el, milyen buszok határozzák meg a jövőben Budapest városképét. Az már biztos, hogy a székesfehérvári VT Transman üzemeltetésében 150 új Mercedes Citaro kigördül jövőre a pesti aszfaltra. De ha beválik a BKV által újabban szorgalmazott buszbérlési elképzelés, akkor ukrán LAZ-ok, magyar Citadell-ek, vagy akár győri Volvók nyüzsöghetnek a forgalomban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés