Előfizetői tartalom

A Volkswagen elárulta, ragaszkodnak a benzines és dízel autókhoz, de száműzik őket

A Volkswagen csoport totális átalakuláson megy keresztül, amelynek egyik legfontosabb része, az elektromos autók irányába történő elmozdulás, amely egyben a belsőégésű motorral szerelt járművek háttérbe szorulását, hosszabb távon pedig a modellportfólióból történő száműzését is jelenti. Arra vonatkozóan, hogy utóbbi mikor kezdődhet meg, Michael Jost adott nagyon pontos céldátumot. A Volkswagen csoport termékstratégiai igazgatója ugyanis elmondta, hogy a 2026-ban megjelenő lesz az utolsó belsőégésű motorcsaládja a társaságnak. A németek igyekezete nem véletlen, az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások, a valós vezetési körülmények között elvégzett kibocsátási tesztek, az egyes ország által már bejelentett tiltások, a vásárlói igények, az egyre erősebb verseny és az önvezető autózás előretörése egyaránt arra kényszerítik őket, hogy teljesen átálljanak az alternatív meghajtású járművek gyártására. Ennek a folyamatnak ugyanakkor lesznek áldozatai, az elektromos autók térnyerésével párhuzamosan számos munkahely szűnhet majd meg.

Fontos dátum lesz 2026A Volkswagen belsőégésű motorjainak utolsó generációját 2026-ig fejlesztik majd - jelentette ki Michael Jost, a márka stratégiai és a cégcsoport termékstratégiai igazgatója. Majd hozzátette a Reuters tájékoztatása szerint, hogy a 2026-ban megjelenő motorcsalád lesz az utolsó, amely belsőégésű lesz a Volkswagen életében. A fenti kijelentésekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés