A francia hatóság megszüntette a nyomozást az Opelnél dízel ügyben

2017. március 20. 14:01    
nyomtatás
 


Az illetékes francia hatóság bejelentette, hogy megszüntették azt az Opelnél folytatott vizsgálatot, amelynek az volt a célja, hogy kiderítsék, csalhatott-e a gyártó a dízel járműveivel az emissziós tesztek során, vagy sem.

A márka azután vált gyanússá, hogy a francia hatóság által elvégzett szúrópróbaszerű tesztek során több autójánál jelentős eltérés mutatkozott a laboratóriumban mért szén-dioxid és a nitrogén-oxid kibocsátás, valamint a valós körülmények során tapasztalt kibocsátási értékek között.

Az Opel természetesen azonnal jelezte, hogy nem manipulálták szoftver segítségével a kibocsátási értékeket, de a hatóság ettől függetlenül lefolytatta a vizsgálatot, amelynek eredményeként most megállapították, hogy valóban nem történt szoftveres manipulálás. Éppen ezért a vizsgálat lezárása után nem tesznek további lépéseket a márkával szemben.

Ennek a fejleménynek bizonyára örül a francia PSA-csoport, amely néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy 2,2 milliárd euróért megvásárolja az Opelt a General Motorstól.

(Automotive News Europe)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium